operativ projektledare till barn- och ungdomsverksamhet

Nu söker vi dig som vill anta utmaningen som operativ projektledare för Subtopias barn och ungdomsverksamhet Do It Together. Gillar du att skapa en meningsfull fritid för barn och unga, sätta ihop lovprogram, aktiviteter på offentliga platser, hålla dans-, sång- eller eldworkshop? Då är det här tjänsten och platsen för dig!

Om Subtopia

Subtopia är en 15 000 kvm stor produktionsplats för kultur och upplevelser lokaliserat i Botkyrka, Alby. Hos oss hittar du bl.a. artister, filmproducenter, cirkuskompanier, dekormakare, ideella föreningar, sociala entreprenörer och andra kreativa företag. Subtopias mål är att möjliggöra konst och samhällsbyggande kulturproduktion på alla nivåer, såväl ideellt som kommersiellt och tillsammans med aktörerna i området. Subtopia erbjuder lokaler såväl för fasta hyresgäster, som till kommersiella korttidsuthyrningar.

Subtopia är en del av det kommunala aktiebolaget Upplev Botkyrka AB och fungerar som utförare av Botkyrka kommuns satsning inom kultur och kreativa näringar. Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I Botkyrka kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn. Läs mer om Subtopia.

Om Do It Together

Do It Together (Gör det tillsammans) är Subtopias kreativa barn- och ungdomsverksamhet. Verksamheten består av kurser, projekt, coachning samt projektsamarbeten med externa aktörer. Vi bygger Do It Together utifrån tre ord: otämjd, modig och empatisk. Otämjd för att tankar och idéer ska vara fria. Modig för att du ska våga stå upp för dig själv. Empatisk för att vi alla hör ihop. Läs mer om Do It Together.

Om tjänsten som operativ projektledare

Som operativ projektledare hanterar du det dagliga arbetet på Do It Together. Tjänsten kräver att du är självgående och har skinn på näsan. Tjänsten innebär mycket självständigt arbete men också att tillsätta och arbetsleda de ungdomar som tas in för att genomföra projekten. En stor och viktig del i arbetet är att coacha och att vara mentor för unga talanger. Din roll är att lyssna, lyfta och stötta unga. Både de timanställda vi tar in samt de ungdomar som kommer med en idé som de vill förverkliga.

Beroende på dina olika kvalifikationer och intressen kommer du att leda aktiviteter baserat på ditt kunnande. Du ska kunna förbereda och genomföra olika barn- och ungdomsaktiviteter som te.x. danslektioner, återvinningspyssel, ansiktsmålning, teaterworkshops och musikkurser. Du håller i aktiviteterna själv eller tar in lämpliga kursledare. Projekten kan sträcka sig mellan en dag till en hel termins arbete.

I tjänsten ingår det att ansöka om externa medel samt de tillstånd som krävs för att genomföra publika arrangemang. Du ska även köpa in och förvalta det material som behövs för de olika aktiviteterna. Tjänsten innehåller också ett visst ansvar för hantera projektbudgetar samt kontakt med samarbetspartners befintliga som nya.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Ansöka om medel för projekt.
 • Hantera enklare teknik i samband med egenproducerade föreställningar.
 • Planera och leda olika kurser.
 • Kontakt med samarbetspartner.
 • Ta hand om material till olika aktiviteter.
 • Coacha ungdomar i att realisera sina ideer.
 • Vara mentor till ungdomar i deras utveckling av sin konstnärlighet.
 • Leda muralmålningsprojekt.
 • Leda konstnärliga processer.
 • Skriva och formulera avtal.

Kvalifikationer

Du har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar.Du är van vid att samarbeta med andra och inte rädd för att släppa in andras idéer. Du har hanterat budgetar och kan formulera dig väl i tal och skrift.

Vi ser att du har kompetens att leda workshops och kurser inom ett eller flera områden, t.ex. inom dans, teater, musik, cirkus, bild och form. Du kan och har lett ett flertal projekt från start till mål. Vi ser gärna att du har dokumenterad erfarenhet eller utbildning inom några av områdena ovan.

Krav:

 • Erfarenhet av att jobba med barn och unga
 • Svenska och engelska i tal och skrift.
 • Erfarenhet av att leda grupper
 • Minst ett estetiskt uttryck.

För denna tjänst är uppvisande av ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Meriterande:

 • Ytterligare språk
 • B-körkort
 • Lokalkännedom
 • Från Botkyrka

Egenskaper

För att trivas i denna roll måste du ha viljan, glädjen och modet att hjälpa barn och unga att förverkliga sina drömmar och att utvecklas. Du är nyfiken på vad barn och unga vill utveckla på sin fritid. Du är en bra lyssnare som har en förmåga att läsa av en grupps dynamik. Du har ett coachande förhållningssätt, är kommunikativ, utåtriktad och gillar att förmedla och överföra din kunskap och omvandla vaga idéer till färdiga koncept. Du är självgående, påhittig och ansvarsfull. Du har ett brinnande intresse för ett eller flera estetiska uttryck. Du har den fantastiska egenskapen att skapa mycket ur litet. Du kan läsa av olika gruppers styrka och svagheter och har förmågan vända en grupps svaghet till dess styrka. Du är inte rädd för att hugga i när det behövs. För att trivas i rollen behöver du gilla att vara inne i flera olika processer samtidigt, där arbetsbelastning och förutsättningar kan variera.

Tjänsten och ansökan

Tillsvidareanställning 100% med 6 månaders provanställning. Kvälls – och helgarbete förekommer. Tjänsten kan innefatta resor med övernattning.

Arbetsgivare

Tjänsten innebär en anställning på Subtopia, en del av Upplev Botkyrka AB som är ett av Botkyrka kommun helägt bolag och vår riksorganisation är Folkets hus och parker – Fremia,

Ansökan

Skicka din ansökan och CV till info@subtopia.se.
Märk mejlet med rubriken ”Projektledare DIT”.
Sista ansökningsdag 29 mars 2023.
Tillträde snarast, eller enligt överenskommelse.
Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning av tjänsten kan ske före sista ansökningsdag.

Kontaktpersoner

Cesar Fulgencio, chef Do It Together, cesar.fulgencio@subtopia.se.
Cathrine Zander, chef Subtopia, cathrine.zander@subtopia.se.

Arbetsplats

Subtopia
Rotemannavägen 10
145 57 Norsborg

Övrigt

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekrytering.